Aszalt ananász

Az aszalt ananász valódi ananászból készül, ami az egyik olyan közkedvelt trópusi gyümölcs, amely sajnos nem mindennapi étkezéseink része, azonban rendkívül ízletes. Emellett számos jótékony hatással bír, az ananász levele például gyulladáscsökkentő hatású. Sokan használják a gyümölcsöt tisztító kúra részeként, mivel felgyorsítja az emésztést és vérünk savtartalmát is csökkenti. Diétázók is bátran fogyaszthatják, mivel magas ásványianyag és vitamintartalma miatt könnyen beilleszthető a fogyókúrába. Az ananász leginkább C-vitaminban gazdag, ám folsav, kálium és rostanyag tartalma is jelentős. A vörösvérsejtek és a véralvadásban szerepet játszó vérlemezkék termelődését is elősegíti. A gyümölcs niacin tartalma serkenti az agy vérellátását, így emlékezeti zavarok kezelésénél is hasznát vehetjük. Az ananász jótékony hatásairól itt olvashatsz bővebben.

Tápérték információ

Átlagos tápérték 100g
Energia 340/1423 Kcal/KJ
Zsír 0,5 g
Amelyből telített 0 g
Szénhidrát 84 g
Amelyből cukrok 72 g
Rost 2 g
Fehérje 0 g
0 g