Project Description

Kesudió

A kesudió őshazája Brazilia, napjainkban fő termelőhelyei közé tartozik Vietnám, Nigéria, India és Elefántcsontpart, jellemzően 10-12 méter magas fákon terem. A magot mérete és típusa alapján csoportosíthatjuk:

  • W alatt értjük az egész fehér szemű kesudiót
  • SW alatt az enyhén perzselt, és ezáltal sárgásabb egész szemeket
  • Emellett elérhető még a DW, B, LWP, SWP és BB, SB, SS, SP, SSP, SPS, DP és DSP osztály is, melyek különböző élelmiszeripari feldolgozási céloknak felelnek meg.

Méretét tekintve  alapvetően 3 kategória forgalmazása jellemző. A 240-es méretű kesudió fontonként 220-240 szemet, a 320-as méret 300-320 szemet, míg a 450 osztály 400-450 szemet tartalmaz. Emellett kínálatunkban megtalálható az SW360-as típus, a különböző méretekből pedig pörkölt és sós pörkölt verzió.

Tápérték információ

Átlagos tápérték 100g
Energia 552,7/2314 Kcal/KJ
Zsír 43,9 g
Amelyből telített 7,2 g
Szénhidrát 30,2 g
Amelyből cukrok 5,9 g
Rost 3,3 g
Fehérje 18,2 g
0 g
Megvásárlás magánszemélyként