Liofilizált fekete ribizli

A liofilizált fekete ribizli süteményeink és a reggeli zabkásánk állandó összetevőjévé válik majd, amint egyszer megkóstoljuk. A liofilizálás során a gyümölcsöket lefagyasztják majd rendkívül alacsony nyomáson a levegő szublimál belőle. Emiatt a gyümölcsök rendkívül szárazak lesznek, így ízük rendkívül intenzív lesz. Ezen felül a folyamatból adódóan a hőre érzékeny vitaminok és nyomelemek is szinte teljes mértékben megtalálhatók a gyümölcsben. Ez pedig rendkívül fontos, ugyanis a fekete ribizlit gyógygyümölcsnek is nevezhetnénk. Ugyanis dúskálnak benne a szabadgyökök, amik antioxidáns hatásúak. Az A-vitamin provitaminjából, a karotinból is nagy mennyiséget tartalmaz, valamint B1-, B2- és E-vitaminban is rendkívül gazdag. Fontos C-vitamin forrás is, 100g-ban 130-170g C-vitamin található. Magas vitamintartalma miatt kiváló ellenszere a meghűlésnek, de kúraszerűen szedve a krónikus fájdalmakat is csökkenti.

Tápérték információ

Átlagos tápérték 100g
Energia 210/880 Kcal/KJ
Zsír 1,14 g
Amelyből telített 0,13 g
Szénhidrát 31,69 g
Amelyből cukrok 30,86 g
Rost 35,17 g
Fehérje 6,6 g
0,02 g