Liofilizált fekete ribizli
A liofilizált fekete ribizli süteményeink és a reggeli zabkásánk állandó összetevőjévé válik majd, amint egyszer megkóstoljuk. A liofilizálás során a gyümölcsöket lefagyasztják majd rendkívül alacsony nyomáson a levegő szublimál belőle. Emiatt a gyümölcsök rendkívül szárazak lesznek, így ízük rendkívül intenzív lesz. Ezen felül a folyamatból adódóan a hőre érzékeny vitaminok és nyomelemek is szinte teljes mértékben megtalálhatók a gyümölcsben. Ez pedig rendkívül fontos, ugyanis a fekete ribizlit gyógygyümölcsnek is nevezhetnénk. Ugyanis dúskálnak benne a szabadgyökök, amik antioxidáns hatásúak. Az A-vitamin provitaminjából, a karotinból is nagy mennyiséget tartalmaz, valamint B1-, B2- és E-vitaminban is rendkívül gazdag. Fontos C-vitamin forrás is, 100g-ban 130-170g C-vitamin található. Magas vitamintartalma miatt kiváló ellenszere a meghűlésnek, de kúraszerűen szedve a krónikus fájdalmakat is csökkenti.
Tápérték információ
Átlagos tápérték | 100g |
---|---|
Energia | 210/880 Kcal/KJ |
Zsír | 1,14 g |
Amelyből telített | 0,13 g |
Szénhidrát | 31,69 g |
Amelyből cukrok | 30,86 g |
Rost | 35,17 g |
Fehérje | 6,6 g |
Só | 0,02 g |