Project Description

Liofilizált Málna – egész szemek

A liofilizált málna a fagyasztva szárításos eljárásnak köszönhetően rendelkezik az eredeti gyümölcs egészségmegőrző hatásával. Ezen tulajdonságok a teljesség igénye nélkül a következők:

-Magas C-vitamin és antioxidáns tartalom, ami (főleg így a téli hónapok előtt) nagy segítség az immunrendszer felturbózásához.
-Pektin található benne, ami az emésztésjavító folyamatok egyik nagy támogatója.
-A liofilizált málna A-vitamin tartalmának köszönhetően még az éleslátást is segít megőrizni.
-Kitűnő vértisztító hatású gyümölcs.

A fagyasztás szárítva , más néven liofilizálás egy olyan eljárás, melyben először megfagyasztják a gyümölcsöt, majd vákum előidézésével kiszakítják a vízmolekulákat a jégkristályokból. A fagyasztva szárítás érintetlenül hagyja a málnában megtalálható vitaminokat és tápanyagokat, így az megőrzi a gyümölcs eredeti hatásait. A csomagolás megfelelő visszazárása kiemelten fontos feladat a felhasználás után, illetve a párazáró csomagolás is elengedhetetlen, mivel a termék 1-2 százalékos nedvességtartama szivacsként szívja be a levegőben található párát, így már 1-2 óra alatt is képes teljesen felpuhulni.

Az egész málna kiváló nassolni való, de tortákon díszként, csokoládékon pedig feltétként is remekül lehet használni. Magas kg-ra vonatkozó ára ellenére a könnyű mivoltából adódóan 1 szemre vagy adott térfogatra vonatkozó költsége rendkivül kedvező.   A bátrabbak emellett drazsírozáshoz is kiválóan felhasználhatják, azonban amennyiben a csokoládé nem teljesen fedi a málna szemet, akkor a gyümölcs felpuhul, élvezeti értéke pedig jelentősen csökken.

Tápérték információ

Átlagos tápérték 100g
Energia 214/900 Kcal/KJ
Zsír 1,9 g
Amelyből telített 0,1 g
Szénhidrát 30,1 g
Amelyből cukrok 30,1 g
Rost 29,3 g
Fehérje 8,1 g
0 g
Megvásárlás magánszemélyként