Papaya – natúr
Az aszalt papaya (más néven dinnyefa) eredete kissé a történelem homályába vész, nem teljesen igazoltak, illetve alátámasztottak a szülőhelyére vonatkozó kutatások: sok növénykutató szerint Mexikóból származik, több faj keresztezéséből. A keresztesvirágúak rendjébe, illetve a dinnyefafélék családjába tartozik. Bogyóterméseit fogyasztjuk, melyek sárgadinnyéhez hasonlítanak. A papayagyümölcs körülbelül 20-30 cm-es, és akár 5 kilót is nyomhat.
A natúr, aszalt papaya különleges, édes ízvilággal rendelkezik, mellesleg a Thaiföldről érkező verziója magasan ellenőrzött minőségű és egyedi formájúra van szeletelve. A nagyszerű íz mellett még számos egészségmegőrző tulajdonsággal is rendelkezik, ebből néhány:
-Tápanyagokban gazdag: tartalmaz C-, és A-vitamint, nyomokban kalciumot, magnéziumot és még egy sor másik hasznos vitamint.
-Legerősebb és legfontosabb enzimje a papain, amely felszabadítja az aminosavakat, ez pedig jó hatással van az immunrendszerre.
-Az egészséges, jó emésztés egyik leghasznosabb gyümölcse.
-A kutatások alapján kijelenthető, hogy a rendszeres papaya fogyasztás segít a gyulladások csökkentésében, illetve megelőzhető vele a szívbetegségek kialakulása.
Gumicukor szerű texturája, lágy, nem túl édes íze és élénk színe miatt sok ember kedvence.
Tápérték információ
Átlagos tápérték | 100g |
---|---|
Energia | 370/1549 Kcal/KJ |
Zsír | 0 g |
Amelyből telített | 0 g |
Szénhidrát | 93 g |
Amelyből cukrok | 42 g |
Rost | 1 g |
Fehérje | 0 g |
Só | 0 g |