Project Description

Zöld pisztácia

A pisztáciát már évezredek óta fogyasztják ezt a magfélét? Meglepő tény, de tényleg így van! Először Nyugat-Ázsiában termesztették, majd onnan indult az egész világot meghódító útjára. Igen magas zsírtartalommal rendelkezik, de ez ne ijesszen meg senkit: ezen zsírok nagy része egyszeresen telítetlen zsírsav, így segít megelőzni a szívinfarktust és a koszorúér megbetegedéseket. A zöld pisztácia pedig igazi ínyencség!

A zöld pisztácia jótékony hatásai:

-Ugyan csekélynek tűnik, de a tény, hogy 10%-kal csökkenti a stressz okozta magas vérnyomást, hatalmas fegyvertény.
-Hatalmas antioxidáns tartalommal rendelkezik, amik megelőzik a sejtek károsodását.
-Az arginin fontos szerepet játszik a szervezet anyagcsere és sok más egészségfenntartó folyamataiban. Természetesen a pisztácia ebből is hatalmas mennyiséget tartalmaz!

Miben különbözik a zöld pisztácia a hagyományostól?

A zöld pisztáciát főként sütemények készítéséhez és csokoládé készítéséhez használják. A hagyományos hántolt verziónál roppanósabb szerkezetet és karakteresebb ízvilágot képvisel.
A finomság remekül mutat aprítva és darabolva is bármiféle édesség tetején.

Tápérték információ

Átlagos tápérték 100g
Energia 567/2374 Kcal/KJ
Zsír 44,8 g
Amelyből telített 5,5 g
Szénhidrát 29,4 g
Amelyből cukrok 7,7 g
Rost 9,9 g
Fehérje 21 g
0 g
Megvásárlás magánszemélyként