Project Description

Aszalt Sárgabarack

Az aszalt sárgabarack jellemzően Törökországból származik. A gyümölcs mérete szempontjából nyolc osztályba sorolható, melyekből jellemzően 3 osztállyal, illetve osztályozatlan típussal foglalkozunk:

  • 1. osztály – átmérő 36mm vagy nagyobb – legfeljebb 100 szem/kg
  • 4. osztály – átmérő 26-32mm – 141-160 szem/kg
  • 8. osztály – átmérő 20mm vagy kisebb – >221 szem/kg
  • oszályozatlan – ipari felhasználásra

A  sárgabarack minőségi szempontból minden esetben egész vagy felezett, tiszta felületű, látható szennyeződésektől mentes, húsos állagú kell, hogy legyen. Minőségét tekintetbe véve három kategóriát különböztethetünk meg a Malatya eredetű aszalt gyümölcs esetében. Az extra kategóriába tartozó termékek minden esetben mag nélküli, teljesen tiszta, homogén, természetes színű szemeket tartalmazhatnak. Az egyes dobozokban legfeljebb a szemek 5 százaléka lehet csak az 1. kategóriának megfelelő Az 1. kategóriába tartozó barack esetében kisebb felületi elszíneződések előfordulhatnak, amiknek azonban a termék minőségére nem lehet hatásuk. A szemek 10 százaléka lehet legfeljebb csak a második kategóriának megfelelő. A 2. kategória esetében pöttyök és barnás elszíneződések és felületi sérülések elfogadhatók, amennyiben nem befolyásolják a gyümölcs szavatosságát.

 A termékekről további információt találhat angol nyelven wikipedian.

Tápérték információ

Átlagos tápérték 100g
Energia 241/1009 Kcal/KJ
Zsír 0,2 g
Amelyből telített 0,017 g
Szénhidrát 62,6 g
Amelyből cukrok 53,4 g
Rost 7,3 g
Fehérje 3,4 g
0 g
Megvásárlás magánszemélyként